Bakal Suami Batal Kahwin Di Saat Akhir, Wanita Ini Tabah Photoshoot Seorang Diri

Perkahwinan bukanlah perkara yang boleh dibuat main kerana ia melibatkan masa depan pasangan dan juga maruah keluarga. Namun wanita ini diuji sebelum sempat lagi mendirikan rumah tangga.

Kisah berlaku di Singapura, wanita ini tabah meneruskan’ majlis perkahwinannya seorang diri meskipun bakal suaminya membatalkan perkahwinan tiga minggu sebelum majlis berlangsung.

Menerusi perkongsian di Facebook, seorang jurugambar yang menceritakan kisah sedih wanita itu .

Tetap meneruskan ‘photoshoot’ seorang diri yang dilengkapi busana pengantin, solekan, dan cincin, namun wanita itu masih mampu mengukirkan senyuman walaupun berdepan kekecewaan.

“Ini merupakan pengalaman pertama bagi kami. Paling sedih bila pengantin perempuan datang cerita bahawa perkahwinannya terpaksa dibatalkan.

“Hal ini disebabkan, pengantin lelaki yang bertindak membatalkan majis tersebut, tiga minggu sebelum majis diadakan. Walaupun sedih dengan perkara tersebut, Shasha tetap kuat dan masih mahu melakukan weeding photoshoot walaupon berseorangan. #MungkinBukanHariIni,” tulisnya.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji wanita tersebut kerana berjaya mengatasi rasa kecewanya sekaligus memberi inspirasi kepada wanita lain supaya tidak berputus asa dalam sesebuah perhubungan.

Dalam pada itu, rata-rata netizen mendoakan agar wanita itu terus kuat dan dipertemukan jodoh yang jauh lebih baik pada masa akan datang.

SUMBER: Mustsharenews