Baru Kahwin 2 Minggu, Dah Kena Cerai Talak Tiga

Setiap pasangan yang bercinta pasti mahukan hubungan yang dibina kekal ke jenjang pelamin. Namun tidak semua hubungan berkekalan seperti yang diimpikan.

Namun, lain pula terjadi pada wanita ini yang pada awalnya gembira apabila hubungan bersama kekasih sampai ke gerbang perkahwinan tetapi hanya bertahan selama dua minggu sahaja.

Lebih menyedihkan, wanita ini mendakwa dia diceraikan dengan talak tiga oleh suaminya selepas 2 minggu berkahwin, malah perkahwinan mereka belum sempat didaftarkan lagi.

Menerusi video dikongsikan di Tiktok, Dekjaa Erzina berkata selepas beberapa tahun kenal dia dan suami membuat keputusan mendirikan rumah tangga pada 25 Mac lalu.

@dekjaaernizaterima kasih untuk segalanya , sye terima kalau itu takdir sye …##doakansyeteruskuat ##25/3/2021-07/3/2021♬ Masa Lalu – Alif

“Inai merah lagi, sijil nikah belum daftar lagi. Baru dua minggu awak halalkan saya, awak dah buat keputusan tinggalkan saya. Saya redha, terima kasih beri saya peluang jadi isteri awak selama dua minggu ini,” tulisnya.

Meskipun hanya sempat merasa bahagia selama dua minggu, wanita itu meluahkan rasa syukur suaminya sudi menerima dirinya sebagai isteri.

Perkongsian video tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang bersimpati dengan apa yang menimpa wanita itu, malah ada yang turut berkongsi pengalaman sama diceraikan tidak sampai setahun berkahwin.

SUMBER: TikTok