Cikgu Sains Terkilan Baca Jawapan Exam Pelajar, Sungguh Biadab

Baru-baru ini tular perkongsian seorang pengguna Twitter yang memuat naik klip video TikTok oleh seorang gadis berkaitan topik ‘pembiakan’ yang mengundang pelbagai reaksi daripada netizen.

Namun apa yang lebih menjadi perhatian komen daripada cikgu sains tingkatan 1 yang mendedahkan sikap seorang sekarang yang biadab. Katanya, ketika dia mengajar topik ‘pembiakan’ ada yang senyap dan ada yang teruja.

Ujar cikgu itu lagi, ramai yang skor pada soalan alat pencegah kehamilan dan waktu yang dielakkan bersama untuk perancangan keluarga.

Namun, ketika menanda kertas soalan tersebut ada seorang pelajar memberikan jawapan cukup biadab dan mengakui terkilan melihat jawapan berkenaan.

Perkongsian cikgu itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang bengang apabila membaca cara murid itu ‘menjawab’ dengan gurunya itu.

Kata netizen lagi, jawapan diberikan pelajar itu sekaligus menunjukkan tidak ada adab terhadap guru. Malah ada yang menyindir pelajar berkenaan sudah tingkatan 1 tetapi tulisan seperti darjah 2.