Entah Siapa Yang Salah, Makcik Bawa Persona Babikan Perakam Video

Bulan Ramadan sememangnya dinanti oleh semua umat Islam. Pada bulan inilah segala amalan baik yang kita lakukan akan mendapat ganjaran pahala berlipat ganda.

Malah, di bulan puasa ini juga kita tidak digalakkan membuat tindakan yang boleh mengurangkan pahala serta mengawal tingkah laku.

Bagaimanapun, baru-baru ini tular video dikongsikan seorang pengguna Twitter menjadi perhatian ramai memaparkan kereta Proton Persona dilihat dalam keadaan terhuyung-hayang seperti orang mabuk.

Bukan itu sahaja, tindakan pemandu tersebut yang menggunakan perkataan kesat turut dirakam oleh pengguna jalan raya lain.

Difahamkan, susulan kereta Persona yang dibawa secara bahaya itu membuatkan pengguna jalan raya lain merakam kejadian serta tertanya-tanya apa yang terjadi pada pemandu berkenaan.

Namun, pemandu Persona berkenaan ‘membabikan’ pengguna kereta yang merakam video tersebut sebaik sahaja memontonnya.

Dalam pada itu, perkongsian video itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang tertanya-tanya mengapa pemandu Persona itu memandu dalam keadaan sedemikian serta memaki pengguna jalan raya lain.

Sementara itu, ada netizen tertanya-tanya apa punca dari awal sehingga terjadi kejadian tersebut dipercayai berhampiran Aeon Big Seremban 2, Negeri Sembilan.

SUMBER: Twitter Asyrafrosli