Gadis Ini Kongsi Menu Terbaru & Hidangan Yang Anda Boleh Cuba Di IKEA

0
6914

Kalau pergi ke gedung perabut IKEA, tak sah rasanya kalau tak pekena Swedish meatballs mereka yang popular dan sememangnya menjadi kegemaran ramai. Tapi sebenarnya, ramai tidak tahu mahu makan apa di kafe IKEA selain bebola daging mereka.

Nampaknya selepas ini anda tak perlu pening kepala memikirkan nak makan di IKEA apabila seorang pengguna Twitter ini, @ctjamil92 berkokngsikan menu yang anda mesti cuba.

https://twitter.com/ctjamil92/status/1307543604806651904

1. Honey Soy Beef

Sedap dan berbaloi. Tak rugi untuk mencuba!

2. Ayam Peri-Peri

Kuah dia rasa macam sos nandos sedikit. Nama pun ayam peri kan.

3. Meatball

Dimakan bersama kentang lenyek dan jem. Gabungan rasa yang sedap

4. Chicken Spring Roll

Sedap. Tak rugi ambil

5. Raspberry CakeShortcake

Kek ni memang sedap!

6. Mushroom soup and Garlic Bread

Sup sedap tapi roti dia bagi saya kurang sikit. Tapi tak salah untuk mencuba.

7. Kepak Ayam ( Honey Garlic)

Dah datang ikea mesti lah kene cuba Kepak Ayam.

SEDAPPP!!! Buktinya sampai oder lagi bawak balik Drooling face

8. Air

Bagi saya air yang boleh refill ni ambil yang warna ni air dia sedap. Lupa dah nama apaFace with tears of joy.

9. Ice Cream Soya Soft ice cream

Mula sedap lepastu rasa macam lemak sangat Drooling face. Tapi nak cuba boleh je tekak masing-masing.

10. Yogurt

Rasanya ok. Sedap.

11. Karipap

Sedap makan panas-panas.

Nota tambahan:

1) Kalau jenis makan banyak macam, ambil troli dan beratur.

2) Ambil dulang dan cawan
Tips: Harga air mengikut berapa banyak gelas/cawan yang diambil dan boleh refill banyak kali 3) Ada makanan yang diambil sendiri ada makanan yang dilayan oleh pekerja