Kantoi Buang Sampah Dalam Sungai Tapi Rupanya Buang Saka?

Baru-baru ini tersebar satu video pendek tentang tindakan seorang wanita yang membuang sampah ke dalam sungai dan ternyata tindakannya itu mengundang kecaman netizen.

BACA: Rumah Pelajar Ditimpa Banjir, Pensyarah Siap Sindir Buat Netizen Marah

Pertama sekali, perbuatan membuang sampah itu bukan pada tempatnya adalah sesuatu yang salah dan menyusahkan orang lain. Dalam isu ini, alam sendiri yang terpaksa menanggung sampah yang dibuang.

Ternyata perbuatan tersebut mengundang ribuan komen yang tidak puas hati dengan tindakan wanita berkenaan. Malah negeri Kelantan turut dipersalahkan gara-gara nombor plat berkenaan yang tersebar. Tetapi…

Tetapi ada plot twist yang menarik dari perkongsian sebuah group di Facebook, yang mendakwa bahawa apa yang dibuang mereka itu adalah saka.

Begitulah kisah yang terjadi di Malaysia yang menarik pada hari ini. Walau apa pun situasi, semoga perkara ini menjadi pengajaran buat kita dan tolonglah jangan jadikan perkara sebegini satu kebiasaan.

Jika anda berminat nak tonton satu lagi video buang sampah tapi bukan plat Kelantan, anda boleh tonton di bawah ini. Tahan sabar kerana pelaku memang selamba tanpa ada rasa bersalah sedikit pun.

Nak tahu kisah-kisah menarik yang up to date, jangan lupa follow kami di Facebook dan juga Instagram.