Kehebatan Bekas Tupperware Terserlah Ketika Banjir, Netizen Kongsi Bukti

Sabtu lalu, negara digemparkan dengan musibah banjir berlaku di Lembah Klang dan beberapa negeri sehingga ramai mangsa terjejas kehilangan tempat tinggal dan harta benda rosak teruk.

Bagaimanapun, disebalik musibah berlaku beberapa netizen berkongsikan mengenai kehebatan bekas Tupperware mereka apabila makanan di dalamnya tetap elok meskipun bekas berkenaan dihanyutkan banjir.

Lebih mengagumkan, ada yang menyimpan keropok ikan di dalam bekas Tupperware namun tidak langsung terjejas dan masih boleh dimakan.

Perkongsian tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang ternyata mengagumi kehebatan bekas berkenaan yang tidak dimasuki air.

Tidak kurang juga ada yang mengatakan bekas tersebut terlalu ‘hebat’ sehinggakan jika ianya hilan pasti isteri akan ‘mengamuk’.

Dalam pada itu, ada segelintir lelaki berharap isteri mereka tidak melihat perkongsian tersebut kerana bimbang pasti akan meminta untuk mendapatkannya juga.

Sementara itu, ramai mengakui bekas Tupperware sememangnya berkualiti dan ada yang sudah menggunakannya bertahun lamanya serta masih lagi bertahan.