Sahur Sendirian, Cara Pemuda OKU ini Makan Buat Netizen Sebak

Bersyukurlah jika dilahirkan dengan sempurna kerana tidak semua daripada kita dilahirkan dengan keadaan fizikal yang cukup.

Bagi mereka yang sejak dari kecil diuji dan dikategorikan sebagai Orang Kurang Upaya (OKU), sememangnya mereka seorang yang cekal kerana sudah berjuang sejak dari kecil lagi.

Seperti kisah pemuda bernama Amir Azam ini yang merupakan OKU sejak dari kecil lagi, dia tidak dapat menggunakan tangannya dengan baik serta perlu bergantung dengan kerusi roda.

Disebabkan keadaannya itu, dia memerlukan bantuan untuk disuap ketika makan. Namun, pada Ramadan kali ini, Amir berkata dia terpaksa sahur sendirian dan berusahan makan sendiri.

Menerusi video dikongsikan, sebak melihat usaha pemuda itu menggunakan kudratnya untuk menjamah sebiji burger.

Perkongsian video tersebut mendapat pelbagai reaksi dikalangan netizen yang turut sebak melihat kesukaran dilalui pemuda itu.

Malah, video tersebut mengajar mereka diluar sana erti bersyukur di atas segala nikmat dan kesempurnaan yang dimiliki. Dalam pada itu, rata-rata netizen mendoakan agar dipermudahkan segala urusan dalam menempuhi cabaran di dunia.

SUMBER: TikTok Amir Azam