Terlampau Gatal, Netizen Kongsi Kisah Perangai Shuk

Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan mengenai video pelakon Fauzi Nawawi bercerita mengenai lakonan aksi rogol sehingga mengundang kemarahan dan kecaman netizen.

Namun, bukan sahaja Fauzi, malah pengacara rancangan tersebut iaitu Shuk Sahar turut dikecam teruk oleh netizen berikutan dialognya seolah mahu Fauzi menjelaskan lebih terperinci mengenai babak berkenaan.

Susulan tindakannya itu, ada segelintir netizen mahu pengacara itu diboikot apatah lagi sering sahaja mencetuskan kontroversi.

Malah, netizen turut kesal apabila Shuk boleh berlawak tentang perkara itu tanpa memikirkan perasaan keluarga pelakon wanita tersebut.

Menerusi satu perkongsian di Twitter, seorang netizen berkongsikan kisah mengenai perangai Shuk dengan mendakwa pelawak itu cuba untuk ‘double meaning’ ketika pertemuan mereka di stesen radio tahun lalu.

Dakwa individu itu, Shuk beberapa kali cuba untuk ‘double meaning’ dengannya namun dia terus menukar topik. Tidak mahu pendengar yang mendengar dirinya tidak dihormati, dia bertindak menolak ‘double meaning’ yang dilakukan oleh Shuk.

Wanita itu turut menyifatkan Shuk sememangnya ‘gatal’ sejak lahir lagi dan tidak tahu menghormati wanita. Katanya lagi, dia turut bersetuju jika semua radio dan stesen TV memboikot pelawak tersebut.

Wanita itu juga mengakui bukan semua lelaki ‘gila seks’ tetapi lelaki yang baik akan menghormati wanita secara terangan mahupun secara senyap.

Perkongsian netizen itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang terkejut dengan pendedahan berkenaan. Malah, seorang netizen turut bertanyakan ‘double meaning’ yang dilakukan oleh pelawak itu, sama ada ‘flirting’ atau ‘horn*’, wanita itu mendakwa kedua-duanya sekali.

Dalam pada itu, ada yang mengatakan mereka tidak pernah minat dengan Shuk serta bosan dengan lawaknya yang disifatkan mengarut.

Tidak kurang juga, ada yang mempersoalkan bagaimana Shuk boleh masuk dalam indsutri. Malah, ada yang mengatakan sejak Raja Lawak lagi lawak yang disampaikan pasti ada double meaning.

SUMBER: Twitter