Trend Unboxing Isteri Malam Pertama Jadi Ikutan, Netizen Persoal Rasa Malu Pengantin

Sempena tahun baru, ramai pasangan tidak melepaskan peluang untuk mendirikan rumah tangga sekaligus melangkah ke fasa tahun baru sebagai suami isteri.

Namun, ada cerita tak sedap didengar apabila hangat diperkatakan mengenai trend ‘unboxing pengantin’ atau ‘unboxing by husband’ yang menjadi ikutan pasangan pengantin baru.

Difahamkan trend tersebut digilai ramai dan turut mendapat kecaman hebat netizen yang kurang senang dengan trend tersebut.

Menerusi video tular yang dimuat naik memaparkan pengantin lelaki akan membantu membukakan tudung perempuan terlebih dahulu.

Video yang dirakam memaparkan kedua pasangan pengantin masih memakai busana pengantin dan unboxing tersebut dirakam oleh pengantin perempuan melalui cermin.

Video tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mempersoalkan tiada rasa malu pengantin yang melakukan trend berkenaan.

Malah, ramai mengatakan pengantin zaman sekarang terlalu terikut perkara yang kurang baik yang bukan sahaja memalukan diri tetapi keluarga turut terpalit sama.

 

Dalam pada itu, ada yang mempersoalkan tindakan pengantin yang berbuat demikian apabila semua perkara hendak dikongsikan di media sosial, namun apabila dikecam marah pula.