Malaysia Negara Ketiga Di Asia Paling Ramai Sugar Daddy

Sebut sahaja sugar daddy, mungkin ramai yang beranggapan ia hanya melibatkan sebahagiaan kecil sahaja lelaki yang memegang gelaran tersebut.

Namun, laporan Free Malaysia Today ini ternyata mengejutkan ramai apabila terdapat 42,500 individu bergelar sugar daddy di negara ini.

Malah, menurut SeekingArrangement laman “Sugar Dating” terbesar dunia, Malaysia merupakan negara ketiga paling tinggi di Asia memiliki sugar daddy paling ramai.

Indonesia berada di kedudukan kedua dengan 0,250 sugar daddy manakala India menduduki tempat pertama di Asia dengan 338,000 sugar daddy.

Ketua Pegawai Eksekutif Seeking Arrangement Brandon Wade berkata, jurang antara orang kaya dan miskin di Asia meningkat dalam dua dekad, mendorong lebih ramai wanita mencari lelaki lebih berusia kerana pelbagai faktor.

Wade berkata ekonomi Asia yang berkembang pesat menyumbang kepada ramai pelabur asing menubuhkan perniagaan dan menjalani kehidupan di rantau ini.

“Tidak mengejutkan mengapa Asia seolah-olah menjadi sarang ‘sugar daddy’ untuk berpasangan terutama dalam kalangan demografi bandar,” katanya.

SUMBER: Free Malaysia Today