Persenda Agama Hindu, Kumpulan BLACKPINK Dikecam Hebat

Nama kumpulan K-Pop BLACKPINK tidak perlu diperkenalkan lagi kerana reputasi mereka yang tersohor bukan saja di Korea sendiri namun di peringkat global. Bagaimanapun baru-baru ini, kumpulan ini menjadi tumpuan penganut agama Hindu gara-gara muzik video mereka.

BACA: Kerana Upin Ipin, Rakyat Indonesia ‘Claim’ Lagu Burung Kakak Tua Milik Mereka

Perkara tersebut ternyata mengguris perasaan peminat tegar mereka yang beragama Hindu. Di dalam muzik video tersebut yang memperlihatkan patung Dewa Ganesha, rata-rata peminat mahu footage berkenaan dipadam. Lebih parah lagi, ia turut menyumbang

Walaubagaimana pun, masih ada yang tidak berpuasa hati kerana pihak pengurusan kumpulan berkenaan masih belum membuat sebarang permohonan maaf secara terbuka berhubung isu berkenaan.

Sehingga kini video muzik berkenaan telah mencapai lebih 200 juta tontonan dan babak yang menampilkan patung berkenaan telah pun digantikan dengan objek berbeza.

Apa pula pendapat anda bagi yang meminati lagu-lagu K-Pop? Adakah berbaloi untuk memperjuangkan kumpulan kegemaran anda atau sebaliknya?

Ada banyak masa terluang? Follow kami di Facebook & Instagram 🙂

——

Bagi anda yang berminat untuk menambah pendapatan hanya dengan jualan barangan yang anda boleh dapatkan di kedai runcit berhampiran tapi hasilnya dalam USD, boleh klik sini.